Online marketing

-

Online marketing is een verzamelnaam voor alle marketing werkzaamheden die online plaatsvinden. Vanuit een helder plan met meetbare doelen bepalen we welke middelen er ingezet worden. Van SEO en SEA tot aan e-mail marketing en van social media tot advies op maat. Door constant te monitoren en actief bij te sturen, blijven we optimaliseren om zo de beste resultaten te behalen.

Een goede online strategie begint altijd met een helder plan met meetbare doelen. Op basis hiervan ontwikkelen we een strategie die naadloos aansluit bij jouw behoeften en doelen. Of het nu gaat om het vergroten van online zichtbaarheid, het stimuleren van websiteverkeer of het verhogen van de conversies, wij zorgen voor een strategie die de juiste resultaten oplevert. Online marketing bestaat uit verschillende werkzaamheden, maar uiteindelijk gaat het om de strategie erachter. Alleen dan krijg je inzichten. 

Aangezien wij ook designers en webdevelopers in huis hebben, werken we nauw samen. Als er een nieuwe website opgeleverd wordt, schuiven onze marketeers aan om de content op de website te analyseren en optimaliseren. Als er SEO technische aanpassingen gedaan moeten worden, klopt het marketing team aan bij de webdevelopers. Voor een social media campagne sluiten onze designers aan om passend beeld te maken bij de campagne. Door deze nauwe samenwerking kun je met al je vragen bij ons terecht!

.Werkzaamheden
Een belangrijk onderdeel van online marketing is zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd. We analyseren de huidige online aanwezigheid van de website, voeren een zoekwoordonderzoek en concurrentieanalyse uit en optimaliseren de website technisch zodat deze aan de richtlijnen voldoet. Houd er rekening mee dat SEO een langetermijnstrategie is. 

Wil je op korte termijn veel zichtbaar zijn? Dan is adverteren een goed idee. Dit kan in de zoekmachines, maar ook op social media! Denk aan Facebook, Instagram en LinkedIn, maar misschien is TikTok of Snapchat ook wel interessant voor jouw doelgroep. Samen bepalen we welke kanalen het beste zijn om in te zetten aan de hand van een strategie. We stellen gerichte campagnes en blijven voortdurend optimaliseren om ervoor te zorgen dat we de maximale resultaten uit je advertenties halen. 

Vaak wordt het vergeten, maar e-mailmarketing is nog steeds een belangrijk onderdeel van online marketing. Het is het krachtigste middel om in contact te blijven met je doelgroep. Wij helpen je bij het ontwerpen en uitzetten van e-mailcampagnes. 

Omdat online marketing uit zoveel werkzaamheden bestaat, bepalen wij per situatie wat er wel of niet nodig is. Aansluitend bij jouw wensen bepalen we de strategie.

Meer